Dünyaca ünlü marka 'Tupperware' iflas başvurusunda bulundu

Dünyaca ünlü marka 'Tupperware' iflas başvurusunda bulundu
ABD'li saklama kabı markası Tupperware, Delaware'deki mahkemede ABD İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında iflas başvurusunda bulundu.

ABD'li saklama kabı markası Tupperware, finansal zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, Delaware'deki mahkemede ABD İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında başvuruda bulundu. Tupperware, dava süresince faaliyetlerine devam edebilmek için mahkeme onayı almayı planlıyor. Şirket, bu süreçte markasını korumak ve dijital öncelikli, teknoloji odaklı bir yapıya dönüşümünü desteklemek için satışına izin verilmesini talep ediyor.

"İFLASIN EN İYİ YOL OLDUĞUNA KARAR VERDİK"

Tupperware Üst Yöneticisi (CEO) Laurie Ann Goldman, son birkaç yılda yaşanan zorlu makroekonomik koşulların finansal durumlarını ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Goldman, “Birçok stratejik seçeneği değerlendirdik ve iflas başvurusunun en iyi yol olduğuna karar verdik. Bu süreç, dijital odaklı bir dönüşüm için esneklik sağlayacak ve paydaşlarımıza daha iyi hizmet sunma amacımızı destekleyecek” ifadelerini kullandı.

BORÇ VE BASIN RAPORLARI

ABD basınında, Tupperware’in 700 milyon doları aşan borcu nedeniyle iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığına dair haberler çıkmıştı. Şirket, bu finansal zorlukların üstesinden gelmek için stratejik alternatifler arayışına girmiş durumda.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.