Esed rejimi İdlib'e saldırdı: 1 ölü, 9 yaralı

Esed rejimi İdlib'e saldırdı: 1 ölü, 9 yaralı
Suriye'nin İdlib kentinde Beşşar Esed rejiminin düzenlediği saldırıda bir sivil yaşamını yitirdi, dokuz sivil yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, İdlib'in doğusundaki Serakib ilçesinden Taftanaz beldesine karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda bir sivil hayatını kaybederken, dokuz sivil yaralandı. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgilere göre, yaralılar çevredeki hastaneye sevk edildi.

"GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ"

2017 yılında Türkiye, Rusya ve İran tarafından gerçekleştirilen Astana toplantısında, Suriye yönetiminin kontrolünde olmayan alanlarda dört tane "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma kararı alındı. Ancak, Şam yönetimi, İran destekli teröristler ve Rusya, bu karara rağmen saldırılara devam ederek dört bölgeden üçünü ele geçirdi ve İdlib'e yöneldi.

YENİ MUTABAKAT SONRASI ATEŞKES

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek amacıyla ek mutabakat sağlasa da, saldırılar Mayıs 2019'da yeniden şiddetlendi. Türkiye ile Rusya'nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakat sonrasında ateşkes büyük ölçüde korunmakta. 2017-2020 yılları arasında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.