Eski Çin Adalet Bakanı Tang Yicün yolsuzluktan ihraç edildi

Eski Çin Adalet Bakanı Tang Yicün yolsuzluktan ihraç edildi
Çin'de eski Adalet Bakanı Tang Yicün, yolsuzluk suçlamasıyla Komünist Partiden ihraç edildi ve kamu görevine son verildi.

Çin'de eski Adalet Bakanlığı görevini yürütmüş olan Tang Yicün'ün, yolsuzluk suçlamasıyla Komünist Partiden ihraç edildiği bildirildi. Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin İnceleme Komisyonu, Tang'ın eyalet yöneticiliği ve bakanlık yaptığı dönemlerde rüşvet alarak görevini kötüye kullandığını açıkladı.

KAMU GÜCÜNÜ KİŞİSEL KAZANCA DÖNÜŞTÜRME İDDİASI

Açıklamada, Tang'ın kamu gücünü kişisel kazancının aracı olarak gördüğü ve resmi pozisyonunu başkalarına menfaat sağlamak amacıyla piyasa ve yargı süreçlerine müdahale etmek için kullandığı belirtildi. Tang’ın partiden ihraç edildiği, kamu görevine son verildiği ve yargılanmak üzere dosyasının savcılığa teslim edildiği aktarıldı.

DAHA ÖNCEKİ SORUŞTURMALAR VE GÖREV GEÇMİŞİ

Komisyon, Tang'ın nisanda "parti disiplini ve kanunları ciddi ihlal" şüphesiyle soruşturulduğunu duyurmuştu. 63 yaşındaki Tang, kariyerinin 40 yılını Cıciang eyaletinde çeşitli düzeylerde yöneticilik yaparak geçirmiştir. 2017'de Liaoning eyaletinde parti sekreteri yardımcısı olarak göreve başlamış, 2018'de aynı eyalette vali olmuştur. 2020-2023 yılları arasında Adalet Bakanlığı görevini yürüttükten sonra Ciangsu eyaleti Yerel Halk Siyasi Danışma Konferansı Başkanlığına seçilmiştir.

ÇİN'DEKİ YOLSUZLUK DAVALARI

Tang, Çin'de yolsuzluk soruşturması geçiren üçüncü Adalet Bakanı olma özelliğini taşıyor. 2005-2017 yılları arasında 12 yıl boyunca Adalet Bakanlığı yapmış olan Vu Aiying, 2017'de yolsuzluk soruşturması açılmasının ardından partiden ihraç edilmişti. Daha sonra göreve gelen Fu Cınghua da 2022'de "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla yargılanarak 2 yıl ertelemeli idam cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.