Borrell'den Macron'un 'İsrail'e silah ambargosu' çağrısına destek

Borrell'den Macron'un 'İsrail'e silah ambargosu' çağrısına destek
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İsrail'e silah ambargosu uygulanması yönündeki çağrısına destek verdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlayan olayların birinci yılı dolayısıyla düzenlenen oturumda konuşan Borrell, Macron'un İsrail'e silah sevkiyatını durdurma çağrısına destek verdi. Borrell, "Hepimiz çok fazla ölü olduğunu söylüyoruz ancak ölü sayısı artmaya devam ediyor. İşte bu nedenle Fransa Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda aldığı ve kapsamlı tartışmalara konu olan pozisyon gibi bir pozisyon almak çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

MACRON'UN SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanacağı silah sevkiyatını durdurma çağrısında bulunmuştu. Macron, bölgede önceliğin siyasi çözüme dönmek olduğunu belirterek, Gazze'deki saldırılarda kullanılacak silahlara ambargo uygulanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani hukuka uyarak kendisini savunması gerektiğini söyledi.

NETANYAHU'DAN MACRON'A SERT YANIT

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macron'un bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Vekilleri ve başta İran'a karşı "medeniyet" için savaştığını savunarak, Batılı liderlerin İsrail'e silah ambargosu çağrılarını "ayıp" olarak nitelendirdi.

ELYSEE SARAYI'NDAN NETANYAHU'YA CEVAP GECİKMEDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına gelen eleştiriler üzerine Elysee Sarayı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Fransa'nın İsrail'in sarsılmaz dostu olduğu vurgulanarak, "Netanyahu'nun sözleri çok aşırıya kaçıyor ve bunun, Fransa ile İsrail arasındaki dostlukla alakası yok" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.