Filistin'li siyasetçi Barguti'den çarpıcı açıklamalar: Asla teslim olmayacağız

Filistin'li siyasetçi Barguti'den çarpıcı açıklamalar: Asla teslim olmayacağız
Filistin Ulusal İnisiyatif Partisi lideri Mustafa Barguti, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı artan dünya desteğiyle asla teslim olmayacaklarını vurgulayarak, "Dünya artık Filistinlilerin korkunç baskı ve ayrımcılığa maruz kaldığını görüyor" dedi.

Filistin Ulusal İnisiyatif Partisi lideri Mustafa Barguti, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma karşı dünya genelinde artan desteğin önemli bir güç kaynağı olduğunu belirterek, "Asla teslim olmayacağız ve özgürlüğümüze kavuşacağız" dedi.

"ASLA DURMAYACAĞIZ"

Barguti, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, Filistinli gençlerin, Filistin davasının geleceği ve Gazze'nin yeniden inşası çabaları için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. İsrail'in zulmünün son bulmayacağını bildiğini ifade eden Barguti, "Dünya genelinde desteğimizin arttığını biliyorum ve Filistinlilere inanıyorum. Asla vazgeçmeyeceğiz. Asla durmayacağız" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA DÖNÜM DOKTASI"

Barguti, Gazze'ye yönelik saldırıların uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını ve Batılı yönetimlerin "korkunç çifte standart" uyguladığını savundu. Uluslararası hukuka bağlılık eksikliğinin "orman kanunu" ile yönetilen bir dünyaya yol açtığını belirterek, "Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana büyük bir dönüm noktası" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırıları sürüyor

Dünya genelinde Filistinlilerin maruz kaldığı baskı ve ayrımcılığın daha fazla görünür hale geldiğini belirten Barguti, özellikle ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde Filistin'e destek gösterilerinin artığını ifade etti.

"VAHŞET VE İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ"

Barguti, Gazze'ye yönelik saldırıların iki devletli çözüm olasılığını sona erdirdiğini savunarak, mevcut durumun geçmişteki kitlesel sürgünlere benzer bir etnik temizliği amaçladığını belirtti. "Modern tarihte, İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik bu saldırıda gösterdiği vahşet ve insanlık dışı davranış düzeyine benzer başka bir örnek olduğunu sanmıyorum" diye ekledi.

Ayrıca, Barguti, gelecekte Gazze'nin yeniden inşasına odaklanmak gerektiğini ve işgal altındaki bölgelerde daha fazla etnik temizlik yapılmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 130'u aşkın kişi öldü

"YILDA BİR GAZZE'Yİ YOK ETMEYE DEVAM EDECEKLER"

Son olarak, Barguti, Filistinlilerin, uluslararası toplumdan İsrail'e tazminat ödemesi için baskı yapılmasını talep etti. "Onlara tazminat ödemeleri için baskı yapmalıyız, aksi takdirde birkaç yılda bir Gazze'yi yok etmeye devam edecekler" dedi.

"BİZİM İÇİN ÇÖZÜM NEDİR"

Barguti, Filistinlilerin sayıca fazla olmasına rağmen bağımsız bir devlete sahip olmadığını belirterek, "Eğer İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmezse, bizim için çözüm nedir" diye sordu. Barguti, İsrail'in ya işgalden çekilmesi ya da herkesin eşit haklara sahip olduğu bir devlet kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.