Gürcistan Başbakanı: Rusya ile anlaşmazlığın barışçıl çözümü önceliğimiz

Gürcistan Başbakanı: Rusya ile anlaşmazlığın barışçıl çözümü önceliğimiz
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, Gürcistan'ın dış politika hedefleri arasında Rusya ile anlaşmazlığın barış yoluyla çözülmesinin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, yaklaşan 26 Ekim genel seçimleri öncesinde Gürcü Hayali partisinin hazırladığı seçim programının sunumunu yapmak üzere başkent Tiflis'te düzenlenen etkinlikte önemli değerlendirmelerde bulundu. Kobakhidze, ülkesi için barışçıl bir çözümün öncelikli bir konu olduğunu ifade etti.

Gürcistan: "AB'ye üyelik bizim için önceliktir"

"EN ÖNEMLİ ULUSAL GÖREVİMİZ"

Kobakhidze, Gürcistan'ın dış politikasındaki önceliklerin başında ABD ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin yeniden inşası olduğunu belirtti. Son dönemde yaşanan sorunların çözümü için her türlü adımın atıldığını vurgulayan Başbakan, "En önemli ulusal görevimiz, ABD ve AB ile ilişkilerimizi yeniden başlatmaktır" dedi. Kobakhidze, mevcut ilişkilerden memnun olmadığını ifade ederek, "Gelecek yıl Ukrayna'daki savaş bittikten sonra, ilişkilerin yeniden başlatılmasını sağlayacak adımlar atılacağından eminiz" şeklinde konuştu.

NATO VE AB İLE ENTEGRASYON HEDEFLERİ

Başbakan, Gürcistan'ın NATO ve AB ile entegrasyonunun dış politika açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, 2030'da tam AB üyeliğine hazır olmayı hedeflediklerini belirtti.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, Ukrayna'daki savaşın gelecek yıl bitebileceğini söyledi

"İLİŞKİLERİN DERİNLEŞMESİ İÇİN HER ŞEY YAPILACAKTIR"

Kobakhidze, Gürcistan'ın komşu ülkelerle ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye ile olan ilişkilerine dikkat çekerek, "Gelecekte bu ilişkilerin derinleşmesi için her şey yapılacaktır" dedi. Gürcistan'ın, Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan ülkelerin sayısının sadece dört olduğunu belirten Kobakhidze, bu durumun Gürcistan Dışişleri Bakanlığının başarısı ile artmadığını vurguladı.

BARIŞ POLİTİKASI VE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

Gürcistan'ın bölgedeki barış politikasını sürdürmeye kararlı olduğunu dile getiren Kobakhidze, "Pragmatik politika ve Rusya ile anlaşmazlığın barışçıl çözümü ana önceliklerden biridir" ifadesini kullandı. Bu yaklaşım, Gürcistan'ın hem iç hem de dış politikada istikrar sağlamayı hedeflediğini gösteriyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.