Filistin, İsrail'in konteyner ile gönderdiği 88 cenazeyi teslim aldı

Filistin, İsrail'in konteyner ile gönderdiği 88 cenazeyi teslim aldı
Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail tarafından dün uluslararası protokollere uyulmadan gönderilen ve ilk etapta iade edilen 88 cenazeyi teslim almaya başladı.

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in gönderdiği ve uluslararası protokollere uyulmadığı gerekçesiyle iade ettikleri 88 cenazeyi içeren konteyneri teslim almaya başladıklarını açıkladı.

PROTOKOLLERE UYMADIĞI İÇİN TESLİM ALINMADI

Hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite, yaptığı açıklamada, cenazelerin uluslararası standartlara uygun olarak teslim alınmadığını belirtti. Sevabite, "Cenazeler, kimlikleri, yaşları ve cinsiyetleri hakkında bilgi verilmeden gönderildi, bu nedenle önceki gün teslim almayı reddettik" şeklinde konuştu.

Uluslararası Koordinasyon Çabaları

Sevabite, konteynerin iadesi konusunda Uluslararası Kızılhaç Komitesi'yle iletişime geçtiklerini, ancak komitenin süreci uluslararası kurallara uymadığı için reddettiğini aktardı. Hükümet, bu süreçte şehitlerin onuruna uygun bir komite oluşturma kararı aldı.

CENAZELERİN DEFNİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde cenazelerin defni için toplu mezarlar hazırlanmaya başlandı. Sevabite, resmi prosedürler tamamlandıktan sonra cenazelerin defnedileceğini ifade etti.

BİLGİ VERİLMEDEN GÖNDERİLEN CENAZELER

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin gönderdiği cenazelerle ilgili olarak, Tel Aviv'in kimlik bilgileri vermemesi nedeniyle teslimatın durdurulduğunu duyurdu. Cenazelerin, yakınları tarafından teşhis edilmesi için gereken bilgilerin sağlanması gerektiği belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.