Fransa'da binlerce kişi Macron'un azlini talep etti

Fransa'da binlerce kişi Macron'un azlini talep etti
Fransa'da sol ittifakın başbakan adayını göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Macron'a karşı binlerce kişi sokaklara döküldü ve azil talebinde bulundu.

Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un genel seçimlerin galibi olan sol ittifakın başbakan adayını göreve getirmemesine karşı başkent Paris ile Lyon ve Marsilya'da binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi.

"EMEKLİLİK YAŞI 60'A İNDİRİLSİN" TALEBİ

Göstericiler, Macron'un seçimleri kazanan sol ve çevreci ittifak Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) ortak başbakan adayı Lucie Castets yerine merkez sağcı Michel Barnier'i hükümeti kurmakla görevlendirmesine tepki gösterdi. Protestocular, Cumhurbaşkanı'nın görevden alınmasını talep ederken, asgari ücretin 1600 avroya yükseltilmesi ve emeklilik yaşının 60'a indirilmesi gibi sosyal taleplerde de bulundu.

"MACRON İSTİFA"

Paris'te Bastille Meydanı'nda başlayan gösteri, Nation Meydanı'nda sona erdi. Protestoya, NFP'nin ortaklarından Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, LFI milletvekili Thomas Portes, sarı yelekliler ve Filistin destekçileri katıldı. Göstericiler, "Macron istifa" yazılı pankartlar taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

MACRON'UN İMAJI

Bir gösterici, Macron'un başında taç olduğu bir maske takarken, elinde Michel Barnier'nin yüzünün bulunduğu bir oyuncak tuttu. Protestoda, Macron'un görevden alınması için imza toplama kampanyası başlatıldı.

"BİR GÜN SÖMÜRGECİ, DAİMA SÖMÜRGECİ"

Fransa'nın sömürgeleri Yeni Kaledonya ve Martinik kökenli göstericiler de protestoya katıldı. Ada'lardaki hayat pahalılığına dikkat çeken bu göstericiler, Paris yönetiminin politikalarına tepki göstererek "Bir gün sömürgeci, daima sömürgeci" yazılı pankartlar taşıdı.

"HÜKÜMET SEÇİM SONUÇLARINA SAYGI GÖSTERMEDİ"

23 yaşındaki Laly, hükümetin seçim sonuçlarına saygı göstermediğini belirterek, bu durumun vatandaşları sandığa gitmekten vazgeçirebileceğini ifade etti. Laly, her seferinde insanlara oy vermenin önemini anlatmanın zorlaştığını vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.