Güney Kore, Irak'a füze savunma sistemi tedarik edecek

Güney Kore, Irak'a füze savunma sistemi tedarik edecek
Güney Kore merkezli LIG Nex1, Irak Savunma Bakanlığı ile 2,78 milyar dolarlık anlaşma yaparak orta menzilli Cheongung-II füze savunma sistemi tedarik edecek.

Güney Kore merkezli savunma şirketi "LIG Nex1", Irak'a karadan havaya orta menzilli "Cheongung-II" füze savunma sistemi tedarik edecek. Yonhap ajansının şirket açıklamalarına dayandırdığı habere göre, Güney Koreli firma, Irak Savunma Bakanlığı ile anlaşma imzalayarak bu büyük savunma sistemi ihracatını gerçekleştirecek.

2,78 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Yaklaşık 3,7 trilyon won (2,78 milyar dolar) tutarındaki anlaşmanın, Irak’a yönelik büyük bir füze savunma sisteminin teslimini kapsadığı bildirildi. Bağdat'ta hafta içinde imzalanan anlaşmanın finansal detaylarının güvenlik gerekçesiyle gizli tutulduğu aktarıldı.

LIG NEX1 CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

"LIG Nex1" Üst Yöneticisi Shin Ick-hyun, anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Güney Kore savunma sanayisinin küresel varlığının güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

CHEONGUNG-II FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ

"Cheongung-II" füze savunma sistemi, Güney Kore savunma sanayisinin en önemli projelerinden biri olarak kabul ediliyor. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'a da satılan bu sistem, seyir halindeki uçakları ve balistik füzeleri aktif şekilde engelleme kapasitesine sahip.

GÜNEY KORE’NİN SAVUNMA İHRACATINDAKİ HEDEFLERİ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Ekim 2023’te Seul'deki Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin dünyanın dördüncü büyük savunma ekipmanları ihracatçısı olmayı hedeflediğini belirtmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.