Hizbullah, İsrail'in kuzeyine yoğun füze saldırısı düzenledi

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine yoğun füze saldırısı düzenledi
Hizbullah, İsrail'in kuzeyini hedef alarak onlarca füzeyle saldırıya geçtiğini duyurdu. Lübnan'daki ölü sayısı 609'a ulaştı.

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında yer alan "Hatzor" bölgesi ve Dadu üssünün onlarca füzeyle vurulduğunu bildirdi. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da artırmış durumda.

SAVAŞ UÇAKLARI BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Açıklamada, Hizbullah hava savunma birimlerinin iki İsrail savaş uçağına uygun silahlarla karşı koyduğu ve bu uçakların Lübnan hava sahasını terk etmeye zorlandığı ifade edildi. Ayrıca, Hizbullah mensuplarının "Kiryat Motzkin" adlı işgal altındaki Filistin toprağını "Fadi-1" füzeleriyle yeniden hedef aldığı belirtildi.

İSRAİL’İN HAVA SALDIRILARI

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bu hava saldırılarında 609 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

YERİNDEN OLMA SORUNU

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail'in saldırıları sonucu ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını belirtti. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor, bu da durumu daha da zorlaştırıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.