Hizbullah, İsrail’in Meron’daki askeri üssünü vurdu

Hizbullah, İsrail’in Meron’daki askeri üssünü vurdu
İsrail'in Beyrut'a hava saldırısının ardından Hizbullah, suikastlardan sorumlu tuttuğu Meron'daki askeri istihbarat üssüne Katyuşa füzeleriyle karşılık verdi.

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısının ardından, suikastlardan sorumlu tuttuğu Meron’daki askeri istihbarat üssünü hedef aldığını açıkladı.

İsrail'in Beyrut'u hedef almasının ardından Hizbullah yeni saldırılar düzenlediğini açıkladı - Daily Ummah | Bir Miladın Habercisiyiz

Yazılı açıklamada, Hizbullah'ın Katyuşa füzeleriyle İsrail’in Meron bölgesindeki askeri istihbarat üssünü vurduğu belirtildi. Aynı zamanda, Gazze’deki Filistin halkına destek ve İsrail'in Lübnan’daki saldırılarına yanıt olarak sınır hattında İsrail’e ait askeri noktalara da saldırı düzenlediği ifade edildi.

20 GÜNDE 170 FÜZE FIRLATILDI

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısının ardından Lübnan’dan İsrail’e 20, gün içinde ise toplamda 170 kadar füze fırlatıldı.

HİZBULLAH'IN CAN KAYBI ARTIYOR

Lübnan Hizbullah’ı, İsrail ile süren çatışmalarda iki üyesinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında en az 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 59 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

YENİ BİR BÖLGESEL SAVAŞ RİSKİ

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar zaman zaman şiddetleniyor. Gazze’de binlerce Filistinlinin ölümüne neden olan saldırıların ardından, Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya olan Tel Aviv yönetimine yönelik uluslararası baskılar artarken, yeni bir bölgesel savaş riski dünya gündeminde yer alıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.