İngiltere’de akıl almaz olay: 37 mahkum yanlışlıkla tahliye edildi

İngiltere’de akıl almaz olay: 37 mahkum yanlışlıkla tahliye edildi
İngiltere'de 10 Eylül'de 37 mahkumun yanlışlıkla tahliye edildiği bildirildi. Adalet Bakanlığı, beş mahkumun geri dönmediğini ve sorunu çözmek için çalıştıklarını açıkladı.

İngiltere'de cezaevlerinden yanlışlıkla tahliye edilen 37 mahkumun durumu, ülkede büyük bir skandala yol açtı. Ülke basınında yer alan haberlere göre, Adalet Bakanlığı, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla yürütülen erken tahliye programı çerçevesinde, 10 Eylül’de 37 mahkumun yanlışlıkla serbest bırakıldığını bildirdi.

MUAFİYETLERİN İHLAL EDİLMESİ

Yetkililer, bu yanlış tahliyenin nedeninin, mahkumların yürürlükten kaldırılan mevzuat kapsamına kaydedilmesi olduğunu belirtti. Bu durum, belirli suç türlerinden mahkum edilenlerin serbest bırakılmasını engellemek üzere tasarlanan muafiyetlerin ihlal edilmesi anlamına geliyor.

5 MAHKUM GERİ DÖNMEDİ

Yanlışlıkla tahliye edilen 37 mahkumdan beşinin hâlâ cezaevine geri dönmediği ifade edildi. Bu durum, yetkililer tarafından endişeyle takip ediliyor.

"YAKINDA PARMAKLIKLAR ARDINA DÖNECEKLER"

İngiltere Adalet Bakanlığı'ndan bir sözcü, Sky News'e yaptığı açıklamada, yanlışlıkla tahliye edilen suçluları acilen gözetim altına almak için polisle birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Sözcü, "Mahkumiyet kararları geçerliliğini korumaktadır ve suçlular tahliye edildiklerinden bu yana izlenmektedir, yakında yeniden parmaklıklar ardına döneceklerdir" ifadesini kullandı.

HAPİSHANELERDE AŞIRI KALABALIK SORUNU

İngiltere ve Galler'deki hapishanelerde aşırı kalabalık sorunu devam ediyor. 10 Eylül’de toplam 1750 mahkumun erken tahliye edildiği, gelecek ay da benzer bir sayıda mahkumun serbest bırakılması planlandığı bildirildi.

CEZAEVİ KİRALAMA İDDİASI

Bu bağlamda, İngiliz hükümetinin, hapishanelerdeki doluluk oranının ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle Baltık ülkesi Estonya'da cezaevi kiralama olasılığını da değerlendirdiği iddiaları gündeme gelmiş durumda.

MAHKUM SAYISI REKOR KIRDI

İngiltere ve Galler'deki cezaevlerinde, 1991'de yaklaşık 40 bin olan mahkum sayısının, geçtiğimiz ay itibarıyla 88 bin 521’e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı bildirildi. Şu anda erkek hapishanelerinde yalnızca 83 kişilik boş yer kaldığı belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.