Irak Başbakanı, Lübnan'a tıbbi yardım gönderme talimatı verdi

Irak Başbakanı, Lübnan'a tıbbi yardım gönderme talimatı verdi
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Lübnan'daki çağrı cihazlarına yapılan siber saldırının ardından Irak'tan tıbbi ve acil yardım ekiplerinin Lübnan'a gönderilmesi talimatını verdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından Lübnan’a tıbbi ve acil yardım ekiplerinin gönderilmesini talimatlandırdı. Irak resmi ajansı INA’da yer alan habere göre, Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, bu konuda açıklama yaptı.

"PLANLARIN UYGULANMASINA ENGEL OLUNMALIDIR"

Avvadi, Irak hükümetinin Lübnan’daki ciddi güvenlik gelişmelerini ve siber saldırıları yakından takip ettiğini belirtti. Avvadi, “Siyonist saldırı nedeniyle çok sayıda sivil şehit oldu ve yaralandı. İşgalci ordunun genişleme ve daha fazla toprak işgal etme planlarını uygulamasına engel olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 200 kadarı ağır durumda. İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.