Irak'ın ardından Ürdün Kralı'da Lübnan’a tıbbi tardım talimatı verdi

Irak'ın ardından Ürdün Kralı'da Lübnan’a tıbbi tardım talimatı verdi
Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan’daki çağrı cihazı patlamaları sonucu 9 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı olay sonrası Lübnan’a tıbbi yardım gönderilmesi talimatı verdi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardından 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı olay sonrası Lübnan’a tıbbi yardım gönderilmesi talimatını verdi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ürdün'ün geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"KARDEŞ LÜBNAN HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Safedi, Başbakan Mikati'ye, Kral Abdullah'ın "Lübnan’daki sağlık sektörüne, patlamalar sonucunda yaralanan binlerce Lübnanlının tedavisi için gerekli tıbbi yardımın sağlanması yönünde talimat verdiğini" bildirdi. Ürdünlü Bakan, ülkesinin Lübnan'ın güvenliği, egemenliği ve istikrarının yanında olduğunu ve kardeş Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Safedi ayrıca, bölgede yaşanan tehlikeli tırmanışın durdurulması gerektiğine dikkat çekti ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ve Batı Şeria'daki tırmanışın derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Lübnan Başbakanı Mikati, Kral Abdullah’ın yardım girişimi için teşekkür ederek, "Beyrut’un, Ürdün’ün Lübnan halkının güvenliği, istikrarı ve güvenliği konusundaki sabit destekleyici tutumunu takdir ettiğini" belirtti.

ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucunda biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.