İsrail, Gazze ve Lübnan'a saldırdı: 24 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Gazze ve Lübnan'a saldırdı: 24 kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Lübnan'ın Baalbek kentine düzenlediği hava saldırılarında toplam 24 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde, El-Ehli Baptist Hastanesi'nden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı. Görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) Gazze kentindeki Belediye Parkı yakınında bir grup Filistinliyi hedef aldığını bildirdi.

MÜLTECİ KAMPLARI HEDEF ALINIYOR

Ayrıca, Filistin sağlık ekipleri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Riyazus Salihin Camisi yakınındaki Filistinlileri hedef aldığını duyurdu. Bu saldırıda bir kişinin daha hayatını kaybettiği ve yaralanmaların olduğu kaydedildi.

LÜBNAN'DA 14 SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan, Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin doğusundaki Baalbek kentini hedef aldığı bildirildi. İlk belirlemelere göre, bu hava saldırılarında 21 kişi yaşamını yitirdi ve 47 kişi yaralandı. Bakanlık, İsrail ordusunun bugün düzenlediği saldırılarda toplamda 42 kişinin öldüğünü ve son iki gün içinde ölenler arasında 14 sağlık çalışanının bulunduğunu belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.