İsrail, Gazze'de bir evi bombaladı: 9 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Gazze'de bir evi bombaladı: 9 kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir evi bombalaması sonucu dokuz sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Derec Mahallesi'nde bir evi bombalaması sonucu dokuz sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırının ardından evin enkazından dört kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtildi. Ayrıca, enkaz altında beş kişinin cesedinin henüz çıkarılamadığı ifade edildi.

Saldırıya uğrayan evin "Hassune" ailesine ait olduğu bilgisi verilirken, İsrail ordusunun saldırılarından kaçan başka iki ailenin de aynı evde yaşadığı kaydedildi.

SALDIRILARIN ARTIŞI VE SİVİL KAYIPLAR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 252 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 95 bin 497 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.