İsrail, Gazze’ye hava saldırısı düzenledi: 2’si çocuk 12 kişi öldü

İsrail, Gazze’ye hava saldırısı düzenledi: 2’si çocuk 12 kişi öldü
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında ikisi çocuk 12 kişiyi öldürdü. Saldırılar, Refah, Gazze kenti ve Beyt Hanun'da yoğunlaştı, birçok kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 2'si çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırılar Gazze’nin çeşitli bölgelerine yayıldı.

İlk saldırı, Refah kentinin kuzeyinde Musbih bölgesinde meydana geldi. İsrail savaş uçakları, Filistinli "Dahir" ailesine ait bir evi hedef aldı ve saldırıda 6 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısına dair ise bilgi verilmedi.

Gazze Kentindeki Saldırılar

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusunda bulunan Şeaf Caddesi'nde bir grup Filistinliyi hedef aldığını ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

BEYT HANUN’DAKİ VURULAN SİVİL ARAÇ

Saldırılar Gazze’nin kuzeyine de sıçradı. Beyt Hanun beldesindeki El-Benat Caddesi’nde sivil bir araç vuruldu ve bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, çok sayıda kişi de yaralandı.

ABBAS KAVŞAĞI YAKINLARINDAKİ SALDIRI

Sağlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin batısındaki Abbas Kavşağı yakınlarında küçük bir otobüsü vurdu. Bu saldırıda ikisi çocuk üç kişi yaşamını yitirdi, dokuz kişi de yaralandı.

REFAH'TAKİ MOTOSİKLET SALDIRISI VE TOP ATIŞLARI

Refah kentinin kuzeyinde de bir motosiklet hedef alınarak bir kişi öldürüldü. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah'ın kuzeyindeki bölgelere yoğun top atışı yaptığını aktardı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgede büyük yıkıma yol açarken, saldırılara dair uluslararası tepkiler de artmaya devam ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.