İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Hizbullah için bedel yüksek olmalı

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Hizbullah için bedel yüksek olmalı
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah ile devam eden çatışmalar için saldırı ve savunma planlarını onayladığını ve bedelin yüksek olması gerektiğini vurguladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah ile çatışmaların sürdüğü kuzey sahası için saldırı ve savunma planlarını onayladığını belirtti. Halevi, "Her aşamada, Hizbullah için bedel yüksek olmalı" ifadesini kullanarak İsrail ordusunun kararlı bir şekilde hareket edeceğini vurguladı.

KUZEY KOMUTANLIĞI'NDAKİ DURUM

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Halevi’nin, Lübnan’daki telsiz patlamalarının ardından artan gerilim sonrası Kuzey Komutanlığı'nda durum değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

Halevi, Hizbullah ile devam eden çatışmalar nedeniyle tahliye edilen İsraillilerin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesi için gerekli koşulları oluşturma kararlılığını yineledi.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan'da 17 Eylül’de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Sağlık Bakanlığı, bu patlamalarda ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca, bugün de telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişinin öldüğü, 450'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı.

GERGİNLİK GİDEREK TIRMANIYOR

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.