İsrail-Lübnan hattı ateş altında! ABD ve müttefiklerinden 21 günlük ateşkes talebi

İsrail-Lübnan hattı ateş altında! ABD ve müttefiklerinden 21 günlük ateşkes talebi
İsrail ordusunun Lübnan'a havadan bombardımanı devam ediyor. Artan tansiyon üzerine ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri bölgedeki çatışmaların durması için geçici bir ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar giderek şiddetlenirken, Beyaz Saray’dan gelen açıklama uluslararası arenada yankı buldu. ABD ve Fransa’nın liderliğinde başlatılan ateşkes girişimi, Avrupa Birliği, Avustralya, Kanada, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin de desteğini aldı.

Ortak açıklamada, “Lübnan ile İsrail arasındaki mevcut durum kabul edilemez bir noktaya ulaştı ve daha büyük bir bölgesel krizi tetikleyebilir. Bu durum ne İsrail ne de Lübnan halkının yararına” ifadelerine yer verildi.

thumbs-b-c-80e7647bf03502f88f769e1587cac0c1.jpg

21 GÜNLÜK ACİL ATEŞKES TALEBİ

Açıklamada, sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine dönebilmesi için diplomatik çözümün vakti geldiği vurgulandı ve “Diplomasi, çatışmalar sürerken başarılı olamaz. Bu yüzden 21 günlük acil bir ateşkes için çağrıda bulunuyoruz” denildi.

RUSYA’DAN İSRAİL’E KINAMA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Lübnan’daki sivillere yönelik İsrail saldırılarını sert bir dille eleştirerek, yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

İNGİLTERE'DEN MESAJ

İngiltere’nin Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Anneliese Dodds, Lübnan’daki çatışma ortamının "son derece endişe verici" olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.