İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: 76 kişi öldü

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi:  76 kişi öldü
İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik yeni hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılarda 76 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki çeşitli yerleşim yerlerine ve Litani Nehri çevresine düzenlenen saldırıların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Lübnan kaynakları, İsrail savaş uçaklarının bölgedeki dağlık alanlara ve vadilere 50'den fazla saldırı düzenlediğini bildirdi.

Saldırılarda hedef alınan noktalar arasında Rumin Vadisi, Deyr ez-Zehrani, El-Luveyze, Melih ve Barti gibi yerleşimler bulunuyor. Ayrıca, İzze ve Deyr ez-Zehrani kasabaları arasındaki ormanlık alanlar da saldırılara maruz kaldı. Saldırılardan sonra İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde sirenler çaldı.

BÖLGEDEKİ ÇATIŞMANIN GENİŞLETİLMESİ

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin'in, kuzeyde konuşlanmış birliklerin komutanlarıyla durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Ordudan yapılan açıklamada, "bölgedeki çatışmanın genişletilmesine yönelik hazırlıkların parçası" olduğu vurgulandı. Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, hava kuvvetlerinin en yüksek alarm seviyesinde olduğunu aktardı.

76 KİŞİ ÖLDÜ, 68 KİŞİ YARALANDI

Dün Beyrut'a düzenlenen bir saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanları da dahil olmak üzere 15 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi. Lüban Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, hava saldırılarında ölenlerin sayısının 3'ü çocuk ve 7'si kadın olmak üzere 37'ye yükseldiğini, toplam ölü sayısının ise 76'ya çıktığını açıkladı. Ayrıca, 68 kişi yaralandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.