İsrail, Lübnan'daki patlamalar sonrası savunma toplantısı yaptı

İsrail, Lübnan'daki patlamalar sonrası savunma toplantısı yaptı
İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Lübnan'daki Hizbullah'a ait çağrı cihazlarının patlamasının ardından savunma hazırlıkları için toplantı düzenledi.

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlatılması ve artan gerilim üzerine bir durum değerlendirmesi yaptığını açıkladı. İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, toplantıda “tüm alanlarda saldırı ve savunmada hazırlıklı olma” konusunun ele alındığı belirtildi.

Ayrıca, iç cephe komutanlığının güvenlik direktiflerinde herhangi bir değişiklik olmadığı, halkın mevcut güvenlik önlemlerine uymaya devam etmesi gerektiği vurgulandı.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan genelinde Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu patlamalar sonucunda biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, 200’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişinin yaralandığı duyuruldu.

GERİLİMİN TIRMANMASI

İsrail’den olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda gerilimin son günlerde arttığı gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.