İsrail ordusu, Lübnan’a hava saldırısı düzenledi: 37 ölü, 68 yaralı

İsrail ordusu, Lübnan’a hava saldırısı düzenledi: 37 ölü, 68 yaralı
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde 180 noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiğini, binlerce roket namlusunun da vurulduğunu açıkladı. Ölü sayısı 37’ye yükseldi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, gün boyunca Lübnan’dan İsrail topraklarına yaklaşık 90 roketin tespit edildiği ve hedef alınan 180 noktanın yanı sıra binlerce roket fırlatma namlusunun da vurulduğu belirtildi.

15 HİZBULLAH MENSUBU HAYATINI KAYBETTİ

Dün Beyrut’a yapılan saldırıda, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil ve “Rıdvan Gücü”nün eski komutanlarından Ahmed Mahmud Vehbi’nin de aralarında bulunduğu 15 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

37 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında hava saldırısında ölenlerin sayısının 3’ü çocuk, 7’si kadın olmak üzere 37’ye yükseldiğini ve 68 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, Ebyad, çağrı cihazlarının ve telsizlerin patlatılması sonucu dünkü saldırılarda ölenlerin toplam sayısının 76’ya ulaştığını aktardı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.