İsrail Yemen'e hava saldırısı düzenledi: 4 ölü, 49 yaralı

İsrail Yemen'e hava saldırısı düzenledi: 4 ölü, 49 yaralı
Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde'ye düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 49 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırı, Husilerin İsrail'i hedef alan saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildi.

Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde'ye hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Husilere ait "El-Mesire" televizyon kanalının haberine göre, İsrail savaş uçakları Yemen'in batısındaki Hudeyde kentini hedef aldı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Hudeyde kentinde bir elektrik santralini bombalayarak, burada 1 işçi ile elektrik santralinde üç mühendis olmak üzere toplam dört kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırıda 49 kişinin yaralandığı bildirildi. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri, hedef alınan El-Hali elektrik santralinde kayıplar için arama çalışmalarını sürdürüyor.

HUDEYDE LİMANINDA BÜYÜK BİR YANGIN ÇIKTI

Sosyal medya aktivistlerinin paylaştığı görüntülerde, İsrail saldırısı nedeniyle Hudeyde limanında büyük bir yangın çıktığı görülüyor. Bu yangının boyutları, saldırının ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, çok sayıda savaş uçağının Ras İsa ve Hudeyde limanlarında Husilere ait mevkileri hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, petrol ticareti için kullanılan Hudeyde limanı ile elektrik santrallerinin vurulduğu ifade edildi. İsrail, bu saldırının Husilerin İsrail'i hedef alan saldırılarına bir "yanıt" olduğunu öne sürdü ve Husilerin bu limandan İran'a ait askeri araç ve malzemeleri naklettiğini iddia etti.

ÖNCEKİ SALDIRILAR VE TEPKİLER

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu, İsrail ordusunun Hudeyde limanında petrol tankerlerini hedef aldığını ve limanda çıkan yangının fotoğraflarını yayınladı. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de, bu saldırının İsrail'in temmuz ayında düzenlediği saldırıdan daha "geniş ve kapsamlı" olduğu vurgulandı. Ayrıca, Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD dönüşü sırasında Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını bildirmişti.

ÖNCEKİ FÜZE SALDIRILARI

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı belirtilerek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu. İsrail ordusu, temmuz ayında Husilerin Tel Aviv'e gerçekleştirdiği ve bir İsraillinin öldüğü saldırının ardından Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlemiş ve o saldırıda dokuz kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.