İstiklal Camii başimamı Ömer ve Papa Franciscus'tan hoşgörü dersi

İstiklal Camii başimamı Ömer ve Papa Franciscus'tan hoşgörü dersi
Güneydoğu Asya ülkelerini ziyaret eden Papa Franciscus, Endonezya 'da, bölgenin en büyük camisi olan İstiklal Camii'nin imamı Nasaruddin Ömer'le bir araya geldi. İslam ve Hristiyanlığın temsilcileri hem davranışlarıyla hem de yayımladıkları beyanname ile hoşgörü mesajı verdi.

Katolik mezhebinin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus Papa Franciscus; Endonezya, Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Singapur’u kapsayan Güneydoğu Asya turunun Endonezya ayağını başkent Cakarta'da gerçekleştirdi. Papa Franciscus, En son 35 yıl önce Papa 2. Ioannes'in geldiği Endonezya'yı ziyaret eden 3. papa oldu.

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip olan Endonezya'nın en özel camisi olan İstiklal Camii'ni ziyaret eden Papa, Endonezya'da resmi olarak tanınan İslam, Budizm, Konfüçyüsçülük, Hinduizm, Katoliklik ve Protestanlık temsilcileriyle görüştü. 

İnanç temsilcilerinin buluşması, görme engelli Endonezyalı genç kız Kayla Nur'un Kur'an-ı Kerim'den hoşgörüye dair ayetler okumasıyla başladı.

'İSTİKLAL BEYANNAMESİ'Nİ İMZALADILAR

İstiklal Camii'nin başimamı Ömer ile Franciscus'un samimi davranışları, inançlar arası barışın tesis edilmesi anlamında önemli bir mesaj verdi. İmam Nasuriddin Ömer eğilerek Papa Franciscus'un başından öperken Papa Franciscus da Ömer'in elini kavrayarak öptü ve yanağına götürdü.

2024 İstiklal Ortak Bildirgesi'nin imzalanması

Franciscus ile Ömer, İstiklal Camii kompleksindeki çadırda düzenlenen resmi törende dinler arasında ilişkilerin güçlendirilmesine dair "İstiklal Beyannamesi" imzaladı. Beyannamede dinin, şiddeti meşrulaştırmak için değil çatışmaları çözmek ve insan onurunu korumak için kullanılması gerektiği vurgulandı.

STADYUMDA AYİN YÖNETECEK

Bugün Gelora Bung Karno Stadyumu'nda da büyük bir ayini yönetecek Papa'nın güvenliği için Endonezya ordusu ve Ulusal Polis Teşkilatından 9 bin 30 personel görevlendirildi.

Papa'nın Cakarta'dan 6 Eylül'de ayrılıp Papua Yeni Gine'ye hareket etmesi, 12 günlük Asya Pasifik bölgesi turu kapsamında Doğu Timor ve Singapur'u da ziyaret etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.