İtalya'da 7 Ekim 'önlemi': Filistin'e destek gösterileri yasaklandı

İtalya'da 7 Ekim 'önlemi': Filistin'e destek gösterileri yasaklandı
Filistin'de İsrail tarafından sürdürülen soykırım savaşının üzerinden 1 yıl geçti. İtalya'nın başkenti Roma'da yapılması planlanan Filistin yanlısı gösteriler ise Roma Emniyet Müdürlüğünce yasaklandı.

Filistin'de İsrail'in ölümcül saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Savaşın yıldönümü yaklaşırken Filistin'i destekleyen birçok grup eylem ve gösteri yapmaya hazırlanıyor.

İtalya'nın başkenti Roma'da, 5 Ekim'de yapılması planlanan Filistin'e destek gösterileri yasaklandı. İtalyan ANSA ajansının haberine göre Roma Emniyet Müdürlüğü gösterilerin yapılmasına izin vermedi.

İtalya'daki Yahudi toplumunun bir süredir, 7 Ekim 2023'ün yıl dönümüne denk gelen bu yürüyüşlerin yasaklanmasını istediği basına yansımıştı.

İçişleri Bakanı Piantedosi, 13 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, 7 Ekim 2023'ün yıl dönümünün yaklaşmasına ilişkin "İsrail hükümeti, Filistin hükümeti veya İtalya hükümeti olsun, herhangi bir hükümete karşı meşru eleştiri de dahil olmak üzere her türlü özgür ifadeye izin vereceğiz ancak katliamları kutlama formüllerine izin vermeyeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.