Japonya'da sel riski: 50 bin kişiye tahliye emri verildi

Japonya'da sel riski: 50 bin kişiye tahliye emri verildi
Japonya'da meteoroloji uzmanlarının sel riskine yönelik uyarıları üzerine dört şehirde 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi.

Japonya'da, meteoroloji uzmanlarının şiddetli yağmurun sel riski oluşturacağı tahminleri üzerine dört şehirde yaklaşık 50 bin kişiye toplu tahliye emri verildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bazı bölgeler için "en yüksek seviyede acil durum" uyarısı yaptı.

ACİL DURUM UYARISI

Ülkenin ortasında bulunan Noto Yarımadası'ndaki Vacima şehrinde yaklaşık 18 bin, Suzu'da ise 12 bin kişinin tahliyesi kararlaştırıldı. İşikava eyaletinin kuzeyindeki Niigata ve Yamagata vilayetlerinde de 16 bin kişiye tahliye emri yayımlandı.

YAĞIŞLAR NEDENİYLE 12 NEHİR TAŞTI

Yağışlar nedeniyle 12 nehrin taştığı bildirildi. Medyaya yansıyan görüntüler, bazı sokakların tamamen su altında kaldığını gösteriyor. Yetkililer, beklenen sellerin insan hayatını ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekti.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ KAYIP

Japon yetkililer, seller nedeniyle İşikava'da bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişiden hâlâ haber alınamadığını açıkladı. Yerel yönetimler, güvenlik önlemlerini artırarak kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

TOPLUMUN DUYARLILIĞI

Halk arasında yaşanan endişe, tahliye işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve acil yardım ekiplerinin bölgede aktif olması gerektiği yönündeki taleplerle kendini gösteriyor.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR

Japonya'da hava koşullarının kötüleşmesi ve beklenen sel riski, kamu güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Yetkililer, gelişmeleri yakından takip ederek gerekli önlemleri almayı sürdürüyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.