Kanada Başbakanı Trudeau: 2025'te uluslararası öğrenci alımını azaltacağız

Kanada Başbakanı Trudeau: 2025'te uluslararası öğrenci alımını azaltacağız
Kanada, 2023 yılında 5 milyonun üzerinde uluslararası öğrenci vizesi verirken, 2024 yılında bu sayı yaklaşık 4 milyon 850 bine geriledi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ‘uluslararası öğrenciler’ için yeni bir kısıtlama duyurdu.

Başbakan Trudeau, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2024 yılında uluslararası öğrenci alımının yüzde 35 azaltıldığını duyurdu. Trudeau, 2025'te ise bu sayının yüzde 10 oranında daha azaltılacağını belirtti. Bu adım, Kanada’nın göçmenlik sisteminde suistimalleri önleme amacıyla alındı.

"KÖTÜ AKTÖRLER GÖÇMENLİK SİSTEMİNİ SUİSTİMAL EDİYOR"

Trudeau, göçmenlik sisteminin "kötü aktörler" tarafından suistimal edildiğini ve bu nedenle kısıtlamaların zorunlu olduğunu vurguladı. X platformundaki açıklamasında, bu kısıtlamaların iş gücü piyasasına da yansıyacağını ifade ederek, “İşletmelerin Kanadalı işçilere yatırım yapmasına ihtiyacımız var” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR

Kanada, 2023 yılında 5 milyonun üzerinde uluslararası öğrenci vizesi verirken, 2024’te bu sayı 4 milyon 850 bine geriledi. Başbakan’ın açıklamalarına göre, 2025 yılında bu sayının 4 milyon 370 bine kadar düşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.