Katar'da 15 bin oyuncak ayı ile Filistin'de ölen çocuklar anıldı

Katar'da 15 bin oyuncak ayı ile Filistin'de ölen çocuklar anıldı
Katar’ın başkenti Doha’da, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için düzenlenen etkinlikte 15 bin oyuncak ayı sergilendi.

Katar’ın başkenti Doha’da, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocuklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 15 bin oyuncak ayı sergilendi. Suriyeli sanatçı ve tasarımcı Beşir Muhammed tarafından hazırlanan "Kayıp Masumiyetin Yankısı" isimli enstalasyon, Gazze’de hayatını kaybeden çocukları anmak için Barahat Meşeyreb açık hava galerisinde gerçekleştirildi.

"BEN SADECE BİR SAYI DEĞİLİM"

Etkinlikteki her oyuncak ayının üzerindeki siyah tişörtlerde, “Ben sadece bir sayı değilim. Ben bir insanım. Bir kimliğim var. Bir vatanım var. Ben Filistinim. Özgür Filistin” mesajı yer aldı. Bu oyuncak ayılar, Katar Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze'ye bağışlanmak üzere satılacak ve elde edilen gelir Gazze'deki savaş mağduru çocuklara bağışlanacak. Etkinlik, 26 Eylül’e kadar açık kalacak ve 16.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA UMUT VERME ÇABASI

Enstalasyon sanatçısı Beşir Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’de ölen çocukları işaret ederek, “Onların sadece bir sayıdan ibaret olmadığını göstermek istedim” dedi. Muhammed, projeye başladığında öldürülen çocuk sayısının 4 bin civarında olduğunu belirtti ve bu rakamın bugün 15 bini aştığını ifade etti. Muhammed, enstalasyonun uluslararası topluma Gazze'de ateşkes sağlanması ve Filistinli çocuklara umut vermesi amacıyla tasarlandığını vurguladı.

"ELİMİZDEN GELEN TEK ŞEY BU"

Serginin ziyaretçilerinden Muhammed Al Ruveysi, sergiden çok etkilendiğini belirterek, “Bugün hem mutluluk hem de hüznü aynı anda yaşıyorum. Mutluyum çünkü burada satılan her bir oyuncak ayının geliri Gazzeli çocuklar için harcanacak ve onlara umut olacak. Hüzünlüyüm çünkü Gazze’de yaşananlar hala devam ediyor ve elimizden gelen tek şey bu” dedi.

16 BİN 795 ÇOCUK ÖLDÜ

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 252 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 95 bin 497 kişi yaralandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.