Kosova Başbakanı Kurti, AB adaylık statüsü için acil çağrıda bulundu

Kosova Başbakanı Kurti, AB adaylık statüsü için acil çağrıda bulundu
Kosova Başbakanı Albin Kurti, AB'nin Kosova'ya adaylık statüsü vermesi ve cezai tedbirleri kaldırması gerektiğini vurguladı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Avrupa Birliği’nin (AB), Kosova'nın Avrupa yoluna somut adımlar atması için gereken zamanı ayırması gerektiğini belirterek ülkesine AB adaylık statüsü verilmesini talep etti. Brüksel'de düzenlenen "Kosova ve AB: Güncel Dinamikler ve Perspektifler" panelinde konuşan Kurti, ülkesinin Avrupa ve demokratik değerlere bağlılığını ve AB dış politikasına uyumunu sürekli olarak gösterdiğini vurguladı.

AB’NİN KOSOVA'YA YÖNELİK CEZAİ TEDBİRLERİ

Kurti, AB'nin Kosova'ya uyguladığı cezai tedbirlerin adaletsiz olduğunu ve bu tedbirlerin kaldırılması gerektiğini ifade etti. AB, Kosova'nın kuzeyindeki gerilimleri azaltacak adımları atmadığı gerekçesiyle ülkeye çeşitli cezai tedbirler uygulamıştı. Bu tedbirler, Kosova'nın bazı alanlarda AB fonlarından yararlanmasını engelliyor.

KOSOVA’NIN AB ÜYELİK BAŞVURUSU

Kosova, AB üyelik başvurusunu 15 Aralık 2022'de yapmıştı. Başbakan Kurti, ülkesinin adaylık statüsü kazanarak AB sürecinde ilerleme kaydetmesini istiyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.