Lavrov'dan Nasrallah'ı öldüren İsrail'e tepki: Terörist yollara başvurulmamalı

Lavrov'dan Nasrallah'ı öldüren İsrail'e tepki:  Terörist yollara başvurulmamalı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in öldürdüğü ilk siyasi olmadığını vurgulayarak, "Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." dedi.

Rus Bakan Lavrov, Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin yorum yaptı.

İsrail ordusunun İran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi öldürdüğünü ve Suriye'de İran Konsolosluğu'na saldırdığını hatırlatan Lavrov, birçok kişinin İsrail'in ABD'yi çatışmaya doğrudan çekmeye çalıştığını dile getirdiğine işaret ederek, "Bu nedenle İran ve Hizbullah'ı tahrik etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

'İSRAİL VE ZELENSKİ AYNI TAKTİĞİ UYGULUYOR'

İran'ın sorumlu bir davranış sergilemeye devam ettiğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin de İsrail'le aynı taktiği uyguladığını ve NATO ülkelerini doğrudan çatışmanın içine çekmeye çalıştığını kaydetti.

"Ondan sonra oturup izleyecekler." diyen Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.