Lübnan'daki çağrı cihazı patlamasında can kaybı artıyor! Acil kan bağışı çağrısı yapıldı

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamasında can kaybı artıyor! Acil kan bağışı çağrısı yapıldı
Lübnan’da, Hizbullah’ın haberleşme amaçlı kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması geniş yankı uyandırdı. Saldırıda ölü sayısı 12’ye, yaralı sayısı ise 2 bin 750’ye ulaştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı vatandaşlara acil kan bağışı çağrısı yaptı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu ölü sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu. Patlamalarda hayatını kaybedenler arasında iki çocuk da bulunuyor. Yaralı sayısının ise 2 bin 750’ye ulaştığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, acil kan bağışı çağrısında bulunurken, sağlık çalışanlarını da göreve çağırdı.

HİZBULLAH'DAN İSRAİL SUÇLAMASI

Hizbullah yetkilileri, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini ve bu eylemi “örgüte karşı en büyük güvenlik ihlali” olarak nitelendirdi. Lübnan Enformasyon Bakanı Ziad Makari, İsrail’i kınadıklarını ve Birleşmiş Milletler ile iletişime geçtiklerini açıkladı.

thumbs-b-c-0cea6560ad4308913bb628e5714d45a6.jpg

MOSSAD’IN İDDİA EDİLEN ROLÜ

Sky News Arabia'nın haberine göre, patlayan cihazlarda Mossad’ın patlayıcı yerleştirdiği öne sürülüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ellerinde çağrı cihazı bulunan vatandaşları derhal bu cihazlardan kurtulmaları konusunda uyardı.

ÇAĞRI CİHAZLARININ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI

Patlatılan çağrı cihazlarının Tayvan menşeli olduğu ve Avrupa’da Macaristanlı bir ortak tarafından üretildiği bildirildi. Tayvanlı üretici Hsu Ching-Kuang, cihazların kendilerine ait olmadığını, sadece markalarının kullanıldığını belirtti. Gold Apollo tarafından yapılan açıklamada, cihazların Budapeşte merkezli BAC Consulting KFT tarafından üretildiği ifade edildi.

MOSSAD'IN MODİFİKASYONLARI

Cihazların üretim aşamasında Mossad tarafından modifiye edilip patlayıcılarla donatıldığı iddia ediliyor. Üretim seviyesinde yapılan bu değişikliklerden sonra, yaklaşık 5 bin cihaz Lübnan’a Hizbullah mensuplarına dağıtılmak üzere gönderildi.

İSRAİL’İN HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

İsrail, patlamalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Lübnan Hizbullahı ve hükümeti, saldırıyı İsrail'e atfetmişken, Tel Aviv’den bu iddialara ilişkin bir yanıt gelmedi. Basına yansıyan haberlerde, Mossad’ın patlayan cihazlara patlayıcı yerleştirdiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.