Lübnan'da eğitime başlama zamanı 14 Ekim'e ertelendi

Lübnan'da eğitime başlama zamanı 14 Ekim'e ertelendi
Hizbullah ile İsrail arasındaki artan gerilim nedeniyle Lübnan'da devlet okullarının eğitim-öğretim yılı 14 Ekim'e ertelendi. Savaştan dolayı 609 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilimin artması nedeniyle devlet okullarında eğitim-öğretim yılının başlamasını 14 Ekim'e erteledi. Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, bu kararın eğitim sektöründen yetkililerle yapılan toplantının ardından alındığını belirtti.

OKULLAR BARINMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bakan Halebi, devlet okullarında idari işlerin 14 Ekim'e kadar durdurulmasına karar verildiğini ifade etti. İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik "en şiddetli saldırılarını" düzenlemesi sonrasında, Lübnan makamları 23 Eylül'de güneydeki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezine dönüştürülmesine karar vermişti.

CAN KAYIPLARI VE ZORUNLU GÖÇ DALGASI

İsrail ordusunun 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği yüzlerce hava saldırısında Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 609 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını bildirdi. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.