Lübnan'daki patlatılan cihazları satan firmanın ofisi aylardır boş

Lübnan'daki patlatılan cihazları satan firmanın ofisi aylardır boş
Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı öne sürülen Macar BAC Consulting KFT'nin Budapeşte'deki ofisine aylardır kimsenin gitmediği belirlendi.

Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı iddia edilen Macar firma BAC Consulting KFT’nin, Budapeşte’deki ofisine aylardır kimsenin gitmediği öğrenildi. Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, bu patlatılan cihazların Macar ortağı olarak BAC Consulting KFT’yi işaret edince, gözler Budapeşte’ye çevrildi.

"HERHANGİ BİR ÜRETİM YA DA FAALİYET YOK"

Firma ile aynı apartmanda yaşayan bir Macar vatandaşı, ofiste birden fazla firmanın bulunduğunu ancak bugüne kadar yalnızca bir kadın çalışan gördüğünü belirtti. Kadının postalarla ilgilendiğini, ofiste herhangi bir üretim ya da faaliyetin gerçekleşmediğini ifade etti. Kiracı, Macar basınında çıkan haberlerin ardından ailesiyle birlikte tedirgin olduklarını söyledi.

"CİHAZLAR MACARİSTAN'DA BULUNMUYOR"

Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, firmanın Macaristan’da üretim veya tesisinin bulunmadığını, yalnızca bir aracı firma olduğunu açıkladı. Kovacs, firmaya ait cihazların Macaristan’da bulunmadığını vurguladı. BAC Consulting KFT'nin genel müdürü ve sahibi Arcidiacono Cristiana Rosaria'nın, firmanın bakım çalışmasını öne sürerek internet sitesini kapattığı bildirildi.

LÜBNAN’DAKİ PATLAMALAR VE ÇATIŞMALAR

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, bu patlamalarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaylardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama yapılmadı. 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail-Lübnan sınırında çatışmaların şiddetlendiği gözlemleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.