Lübnan’daki telsiz patlamalarında 3 kişi hayatını kaybetti

Lübnan’daki telsiz patlamalarında 3 kişi hayatını kaybetti
Lübnan’ın güneyi ve Beyrut’un güneyinde yaşanan telsiz patlamaları sonucunda ilk belirlemelere göre en az üç kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Lübnan’ın güneyi ve başkent Beyrut’un güneyinde telsiz cihazlarında meydana gelen patlamalar, ülke genelinde büyük bir endişeye yol açtı. Lübnan Haber Ajansı (NNA), patlamalar sonucu en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Olayın ardından bölgedeki yaralılar hızla sağlık merkezlerine sevk edildi.

"BAZI YARALILARIN DURUMU AĞIR"

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamalar sonucunda onlarca kişinin yaralandığını belirtti. Patlamaların etkisiyle bazı yaralıların durumunun ağır olduğu ifade edildi

Lübnan genelinde telsiz patlamaları sebebiyle 3 kişi hayatını kaybetti - Daily Ummah | Bir Miladın Habercisiyiz

İSRAİL’E AİT İHA’LAR BÖLGEDEYDİ

Dahiye Mahallesi'nde, patlamadan bir gün önce Hizbullah üyelerinin cenaze töreni yapılırken İsrail’e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının bölgede uçuş yaptığı gözlemlendi. Lübnanlı yetkililer, patlamaların ardından İsrail’i suçlarken, olayla ilgili İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ÇATIŞMALARIN GERİLİMİ YÜKSELİYOR

Son haftalarda İsrail-Lübnan sınırında çatışmaların artması ve patlamalarla ilgili sorumluluğun İsrail’e yüklenmesi, bölgede gerilimi daha da tırmandırıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.