Macaristan'daki 'mülteci merkezi' iddiaları, Avusturya ile gerginlik yarattı

Macaristan'daki 'mülteci merkezi' iddiaları, Avusturya ile gerginlik yarattı
Macaristan’ın Avusturya sınırındaki Vitnyed köyünde mülteci merkezine dönüştürüleceği iddia edilen eski yapı, iki ülke arasında siyasi tartışmalara yol açtı. Avusturya, sınır kontrollerini artırma tehdidinde bulundu.

Macaristan’ın Avusturya sınırına yakın Vitnyed köyünde, Ukraynalı sığınmacıların kaldığı eski bir yapının mülteci merkezine dönüştürüleceği yönündeki iddialar, iki ülke arasında gerginliğe neden oldu. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, bu dönüşümün gerçekleşmesi halinde, sınırda daha sıkı kontrollerin uygulanacağı uyarısında bulundu.

SINIR GEÇİŞLERİNİN KAPATILACAĞI BELİRTİLDİ

Burgenland Eyalet Başkanı Hans-Peter Doskozil de, Macaristan’ın bu yönde bir adım atması durumunda sınır geçişlerini kapatacaklarını belirtti. 29 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesinde ortaya atılan bu iddialar, ülkedeki siyasi partiler arasında tartışmalara yol açtı.

GULYAS İDDİALARI YALANLADI

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, iddiaları yalanlayarak, söz konusu tadilatın gençler için bir yaz kampı amacıyla yapıldığını açıkladı. Gulyas, "Eğer AB, Macaristan’ı mülteci merkezi kurmaya zorlarsa, o zaman bunu Brüksel’in merkez meydanı olan Grand-Place'ye yaparız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.