Manş Denizi'nde bir facia daha: 8 düzensiz göçmen öldü

Manş Denizi'nde bir facia daha: 8 düzensiz göçmen öldü
Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan tekne Manş Denizi'nde battı. Biri bebek 6 kişi ağır yaralanırken 8 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fransa'dan İngiltere'ye kaçak yollarla geçmeye çalışan göçmenler bir kez daha can yakan bir tekne kazasının kurbanı oldu. Son olarak 3 Eylül'de 12 düzensin göçmenin hayatını kaybettiği Manş Denizi'nde 8 kişi daha öldü. 

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan ve içinde 59 kişi bulunan tekne Manş Denizi'nde alabora oldu. Kaza anında teknede Eritre, Sudan, Suriye, Afganistan, Mısır ve İran asıllı kişilerin olduğu kaydedildi.

Fransa'nın kuzeyindeki Pas-de-Calais Valisi Jacques Billant, kazaya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Wimereux kasabası yakınlarından denize açılan ve 59 kişiyi taşıyan teknenin battığını söyledi. Vali Billant, "Bilanço korkunç, 8 kişinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

30 BİN DÜZENSİZ GÖÇMEN İNGİLTERE'YE GEÇMEYİ BAŞARDI

20 jandarmanın ve 50’den fazla kurtarma görevlisinin yer aldığı arama kurtarma çalışmaları 20’ye yakın tekne ve bir dron ile gerçekleştirildi. Billant, yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğunu ve bunlardan birinin bebek olduğunu açıkladı. Yaralı düzensiz göçmenler hastaneye sevk edildi.

3 Eylül’de Manş Denizi’ni geçmeye çalışan en az 50 düzensiz göçmenden 12'si, bulundukları teknenin batması sonucu hayatını kaybetmiş, olay, bu yılın Manş Denizi'nde kaydedilen "en ölümcül düzensiz göçmen kazası" olarak kayıtlara geçmişti.

Geçen yık yaklaşık 30 bin düzensiz göçmen Manş Denizi'ni geçerek Fransa'dan İngiltere'ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.