Mavi Hat’taki çatışmalar devam ediyor: Sınırda gerilim arttı

Mavi Hat’taki çatışmalar devam ediyor: Sınırda gerilim arttı
İsrail, Lübnan sınırında telsiz ve çağrı cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği saldırılar sonrası, Mavi Hat boyunca tansiyonu yükseltti. Sınıra yapılan askeri yığınak ise dikkat çekti.

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’ın kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını hedef alarak düzenlediği saldırılar, sınırda karşılıklı çatışmaları alevlendirdi. Mavi Hat bölgesinde, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu bugün ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerine yeni hava saldırıları düzenledi. Can kaybı olup olmadığına dair henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

HİZBULLAH’IN KAYIPLARI ARTIYOR

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinde süren çatışmalarda bir üyesinin daha öldüğünü açıkladı. 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 480’e ulaştı.

EN YOĞUN SALDIRILARDAN BİRİ

İsrail, dün gece Hizbullah’a yönelik geniş çaplı bir hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda örgütün füze bataryaları ve altyapıları hedef alındı. İsrail ordusu, 50’den fazla hava saldırısıyla 150 füze rampasını imha ettiğini açıkladı.

GOLAN VE CELİLE’DE HAREKETLİLİK

İsrail, sınırda iki askerinin öldüğü saldırılar sonrası Golan Tepelerinde yeni bir topçu mevzisi kurdu. Aynı zamanda Yukarı Celile'deki sınır bölgelerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yerleşim yerlerindeki hareketlilik kontrol altına alındı, ancak bu tedbirler daha sonra hafifletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.