Moody's İsrail'in kredi notunu 'yüksek jeopolitik risk' nedeniyle düşürdü

Moody's İsrail'in kredi notunu 'yüksek jeopolitik risk' nedeniyle düşürdü
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürdü. Filistin başta olmak üzere Orta Doğu'da saldırılarına devam eden İsrail'in kredi notu görünümü negatif olmayı sürdürüyor.

Ekim 2023'te İsrail'in "A1" olan kredi notunu incelemeye alan ve şubat ayında "A1"den "A2"ye indiren Moody's, ülkenin döviz ve yerel para cinsinden kredi notu "A2"den "Baa1"e düşürdü. Kredi notu görünümü ise negatif olmaya devam etti.

Açıklamada kredi notunun düşürülmesine gerekçe olarak jeopolitik riskin çok yüksek seviyelere ulaşması gösterildi. Bu durum İsrail'in hem kısa hem uzun vadede kredibilitesi için önemli olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Gazze'de ateşkes ihtimalinin azaldığı ileri sürülen açıklamada, jeopolitik risklerle birlikte iç siyasi risklerin de arttığı vurgulandı.

'HIZLI VE GÜÇLÜ BİR EKONOMİK TOPARLANMA BEKLENMİYOR'

Açıklamaya göre İsrail ekonomisinin uzun vadede askeri çatışmadan dolayı daha önce beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflayacağı değerlendiriliyor.

Artan güvenlik riskleriyle önceki çatışmalarda olduğu gibi artık hızlı ve güçlü bir ekonomik toparlanmanın beklenmediği aktarılan açıklamada, gecikmiş ve daha yavaş ekonomik toparlanmanın ülkede kamu maliyesini daha kalıcı bir şekilde etkileyeceğine işaret edildi.

Açıklamada, devam eden negatif görünümün de Moody's'in aşağı yönlü risklerin devam ettiğine dair görüşünü yansıttığı vurgulandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.