Myanmar'daki Yagi Tayfununda ölenlerin sayısı 384'e çıktı

Myanmar'daki Yagi Tayfununda ölenlerin sayısı 384'e çıktı
Myanmar'da Yagi Tayfunu'nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 384'e yükseldi, 89 kişi ise kayıp.

Myanmar'daki askeri yönetim, Yagi Tayfunu'ndan kaynaklanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 384'e ulaştığını açıkladı. Ayrıca, 89 kişinin halen kayıp olduğu belirtildi.

YOLLAR, KÖPRÜLER, EVLER VE OKULLAR ZARAR GÖRDÜ

Ülkenin Kayah ve Kayin eyaletlerinin de aralarında bulunduğu birçok bölge tayfundan ciddi şekilde etkilendi. Yollar, köprüler, evler ve okulların zarar gördüğü bildirildi.

Myanmar'da Yagi Tayfunu'nun etkisi büyüyor! Ölü sayısı 384'e yükseldi - Son Dakika Haberler Milliyet

Myanmar askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing, diğer askeri yetkililerle birlikte tayfundan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek kurtarma, yardım ve rehabilitasyon çalışmalarını denetledi.

YAGİ TAYFUNU'NUN YAYILIMI

Yagi Tayfunu, yaklaşık bir haftadır Vietnam'ın kuzeyinden geçerek Laos, Tayland ve Myanmar'ı kasıp kavurarak bölgede yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanan sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

887 BİN KİŞİ AFETTEN ETKİLENDİ

Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada, Myanmar'da afetten etkilenen kişi sayısının 887 bini bulduğu ifade edildi. Askeri yönetim, hafta başında afetle mücadele kapsamında yabancı ülkeler ve yardım organizasyonlarından destek istemişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.