New York Belediye Başkanı'na 'yasadışı bağış' suçlaması: Türk yetkililer de inceleniyor

New York Belediye Başkanı'na 'yasadışı bağış' suçlaması: Türk yetkililer de inceleniyor
ABD’nin New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş farklı suçlamayla karşı karşıya kaldı. İddianamenin önemli bir bölümünü Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkiliyle bağlantılı suçlamalar oluşturuyor.

ABD’nin New York Belediye Başkanı Eric Adams, seçim kampanyası için usulsüz bağış aldığı iddialarıyla gündeme geldi. Adams'ın, beş Türk iş insanı ile bir Türk yetkiliden 25 bin dolardan fazla yasadışı bağış topladığı iddia ediliyor. ABD yasalarına göre, oy kullanma hakkı olmayan yabancı uyruklu kişilerin siyasi kampanyalara bağış yapması yasak.

gybn-ggbmaargwm.jpeg
New York Belediye Başkanı Eric Adams

HEDİYE YAĞMURU

The New Yorker’ın haberine göre, Adams Türk yetkililer ve iş insanlarından yalnızca bağış değil, aynı zamanda çeşitli hediyeler aldı. Bu hediyeler arasında Türk Hava Yolları’ndan (THY) business class uçak biletleri, lüks otel konaklamaları, İstanbul’da yat turları ve seçkin restoranlarda ağırlandığı belirtiliyor.

Savcı Damian Williams, bu hediyelerin toplam değerinin 100 bin doları aştığını ve Adams’ın sahte belgelerle bunları gizlediğini iddia etti.

TÜRKEVİ İLE İLGİLİ 'DEVREYE GİRDİ'

İddianamede bu hediyeler karşılığında, Adams'ın New York'taki 36 katlı Türkevi binasıyla ilgili gerekli yasal düzenlemeler için "devreye girdiği" belirtiliyor. Binada Türkiye'nin New York'taki Başkonsolosluğu, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve Merkez Bankası New York Temsilciliği gibi önemli misyonlar yer alıyor.

30 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Adams, suçlu bulunması halinde gizli anlaşmalardan 5, yasadışı bağışlardan 5 ve dolandırıcılıktan 20 yıl hapis cezası alabilir. Belediye başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini açıklayan Adams, suçlamaların siyasi olduğunu savundu.

Kaynak:The New Yorker

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.