Norveç, Lübnan'daki patlamalarla ilgili bir şüpheli için uluslararası arama kararı çıkardı

Norveç, Lübnan'daki patlamalarla ilgili bir şüpheli için uluslararası arama kararı çıkardı
Norveç, Lübnan'da meydana gelen patlamalarda rol oynadığı iddia edilen bir kişi için uluslararası arama kararı yayımladı.

Norveç, Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardındaki sorumlulara yönelik soruşturma kapsamında, bir kişi için uluslararası arama kararı çıkarıldığını duyurdu. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi'nden Aste Dahle Sundet, Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada, Norveç merkezli bir şirketin çalışanının, Lübnan'daki patlamalarla bağlantılı olarak arandığını belirtti.

BULGAR BİR ŞİRKETİN KURUCULARINDAN BİRİ

Yapılan açıklamalara göre, arama emri çıkarılan kişinin ismi ve uyruğu hakkında bilgi paylaşılmadı. Ancak Norveç haber ajansı NTB, söz konusu kişinin 39 yaşında olduğunu, 12 yıl önce farklı bir ülkeden Norveç’e göç ettiğini ve şimdi Norveç pasaportu taşıdığını kaydetti. NTB’ye göre, aranan kişinin, Lübnan'daki patlamalara neden olan çağrı cihazlarını tedarik ettiği düşünülen Bulgar bir şirketin kurucularından biri olduğu iddia ediliyor. Kendisinin, geçen haftadan bu yana kayıplara karıştığı ve ABD’ye kaçtığı tahmin ediliyor.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan'da, 17 Eylül tarihinde Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen eş zamanlı patlamalarda, ikisi çocuk olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetmiş ve 2,323 kişi yaralanmıştı. 18 Eylül'de ise çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 25 kişinin öldüğü, 608'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

SORUMLULUK TARTIŞMALARI

Olaylardan sonra Lübnanlı yetkililer, bu patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail yönetimi ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış durumda. Ayrıca, İsrail ile Lübnan arasında 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana zaman zaman artan şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.