Norveç, Lübnan'daki patlatılan çağrı cihazları için soruşturma başlattı

Norveç, Lübnan'daki patlatılan çağrı cihazları için soruşturma başlattı
Norveç Polisi, Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarının tedarikinde Norveçli bir kişinin sahibi olduğu Norta Global firmasının rolü olduğuna dair iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Norveç, Lübnan'da meydana gelen patlamalarla ilgili olarak bir Norveç vatandaşının sahip olduğu Bulgaristan merkezli Norta Global isimli firmanın tedarik sürecinde yer aldığı iddialarını soruşturuyor. Norveç Polisi, NRK radyosuna yaptığı açıklamada, Lübnan'daki patlayıcı cihazların tedarikinde Norveçli bir kişinin rol aldığına dair ortaya atılan iddiaların incelendiğini ve bu konuda soruşturma başlatıldığını belirtti.

BULGARİSTAN BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

İddialara göre, Bulgaristan merkezli Norta Global, Lübnan'daki çağrı cihazları ve telsizlerin tedarik zincirinde yer aldı. Bulgaristan İstihbarat Servisi DANS, olayla ilgili bir soruşturma yürüttüğünü, ancak bu ürünlerin Bulgaristan'dan geçtiğine dair herhangi bir gümrük işlemi tespit edilemediğini açıkladı.

LÜBNAN'DA PATLAMALAR VE SORUŞTURMA SÜRECİ

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında ve 18 Eylül'de telsizlerde meydana gelen patlamalar sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Lübnan yetkilileri, bu saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu, ancak İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.