Paris’te Filistin destekçisi öğrenciler gösteri düzenledi

Paris’te Filistin destekçisi öğrenciler gösteri düzenledi
Kötü hava koşullarına rağmen, Paris’teki Pantheon Meydanı'nda bir araya gelen Filistin destekçisi öğrenciler, üniversitelerinin İsrail ile işbirliklerini sonlandırmasını talep etti.

Filistin destekçisi öğrenciler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi önünde bir gösteri düzenledi. Öğrenciler, üniversitenin iki İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sonlandırmasını istedi.

"İSRAİL KATİL, SORBONNE SUÇ ORTAĞI"

Gösteride, Filistin ve Lübnan bayrakları taşınırken, "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar dikkat çekti. Öğrenciler, İsrail'in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına son verilmesi için sloganlar attı. "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" gibi ifadeler, kalabalığın ortak haykırışları arasında yer aldı.

AŞIRI SOLCU PARTİDEN SİYASİ DESTEK

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Thomas Portes de gösteriye katılarak destek verdi.

TOPRAKLARIN GASP EDİLMESİNİN NORMALLEŞTİRİLMESİ

Gösteride konuşan Yasmine isimli öğrenci, Kudüs İbrani Üniversitesi’nin Filistinli aileleri yerinden ederek genişlediğini belirtti. Yasmine, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi’nin Kudüs İbrani Üniversitesi ile işbirliği yaparak Filistin topraklarının gasbedilmesini "normalleştirdiğini" kınadı.

Bir başka öğrenci Manel ise, üniversitenin işbirliği yaptığı iki İsrail üniversitesini "Gazze'deki soykırıma ortak olmakla" suçlayarak, İsrail’e Filistin topraklarını iade etmesi çağrısında bulundu.

SOYKIRIM POLİTİKASI İÇİN BASAMAK GÖREVİ

Matheo isimli bir başka öğrenci, İsrail üniversitelerinin "İsrail'in soykırım politikası için basamak görevi gördüğünü" ifade etti. Matheo, bu üniversitelerin İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiğini ve çatışma bölgelerinde kullanılan askeri ekipman geliştirdiğini söyledi.

Filistin destekçileri, bu tür etkinliklerle Filistin davasına dikkat çekmeyi ve uluslararası kamuoyunun ilgisini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.