Pentagon: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz

Pentagon: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz
Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Lübnan'da telsiz ve çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin saldırıların bölgede gerginliği artıracağını belirtti. Singh, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde yaşanan çağrı cihazları ve telsiz patlamalarına dair açıklamalarda bulundu. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Singh, ABD'nin bu saldırılarla bağlantısı olmadığını vurgulayarak, bölgedeki artan gerginliğe dair endişelerini dile getirdi.

ABD İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKINI DESTEKLİYOR

Singh, bu tür saldırıların gerginliği artıracağını ve bölgede istenen ateşkesin sağlanmasına katkıda bulunmayacağını ifade etti. İsrail’in bölgede attığı adımlara ilişkin soruları yanıtlarken, ABD'nin İsrail'in kendisini savunma hakkını desteklediğini ve ABD güçlerinin güvenliğini koruma amacında olduklarını belirtti.

LÜBNAN'DAKİ SALDIRILAR

17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında patlamalar yaşanmış ve 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra telsizlerin patlatılması sonucu 25 kişi daha yaşamını yitirdi. Lübnanlı yetkililer, bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail henüz resmi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.