Portekiz'deki orman yangınları 62 bin hektarlık alanı kül etti: 7 ölü, 40 yaralı

Portekiz'deki orman yangınları 62 bin hektarlık alanı kül etti: 7 ölü, 40 yaralı
Portekiz’de devam eden orman yangınları, büyük bir felakete yol açtı. Şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Sivil Koruma Kurumu, yangınların 62 bin hektarlık bir alanı yok ettiğini belirtti.

Avrupa Copernicus sistemi, Pazar gününden itibaren Portekiz’in kuzey ve merkez bölgelerinde 62 bin hektardan fazla alanın yandığını raporladı. Hükümet, yangınlardan etkilenen tüm belediyelerde felaket durumu ilan etti.

Yangınlarda hayatını kaybeden 7 kişinin 4’ü itfaiyeci, 3’ü ise sivil vatandaşlardan oluşuyor. Bölgede bulunan 40’tan fazla kişi ise yaralandığı bildirildi. Sever do Vouga ve Albergaria-a-Velha’daki yangınlara binlerce görevli müdahale ediyor. Albergaria-a-Velha Sivil Savunma Belediye Koordinatörü João Oliveira, 40’tan fazla evin alevlerden etkilendiğini bildirdi.

thumbs-b-c-3195970a547eb6e1ff673474021dd78e.jpg

DİĞER BÖLGELERDE DE MÜCADELE SÜRÜYOR

Viseu ve Coimbra bölgelerinde de yangınlarla mücadele için yüzlerce itfaiyeci ve araç görevlendirildi. Gondomar’da bazı evler boşaltılırken, Porto bölgesinde tahliyeler gerçekleşti.Fas, iki uçak göndererek yardım sağladı ve İspanyol itfaiyeciler Portekiz’e ulaştı. Çarşamba günü 230 İspanyol itfaiyeci, Askeri Acil Durumlar Birimi (UME) tarafından destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.