Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı ile buluştu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı ile buluştu
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui ile St. Petersburg'da ikili ilişkileri ve stratejik ortaklıkları güçlendirme yollarını görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui ile St. Petersburg'da bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin Avrasya Kadın Forumu marjında gerçekleştiği ve iki bakanın, ülkeleri arasındaki stratejik ortaklık düzeyine uygun olarak ikili ilişkileri geliştirme yollarını ele aldıkları belirtildi.

DOSTANE ATMOSFER

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) da Bakan Choe'nin Rusya'ya yaptığı ziyaretin dostane bir atmosferde geçtiğini bildirdi. Görüşmede, Kuzey Kore-Rusya kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasına uygun olarak çeşitli alanlarda ilişkilerin nasıl güçlendirileceği konuşuldu.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

İkili ayrıca, uluslararası arenada karşılıklı işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunu ele aldı. Bu görüşme, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinleşmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

RUSYA VE KUZEY KORE ARASINDAKİ STRATEJİK ORTAKLIK

Haziran ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'ye resmi bir ziyarette bulunmuş ve iki ülke arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalanmıştı. Putin, anlaşmanın taraflardan birinin saldırıya uğraması durumunda diğerine askeri yardım sağlanmasını öngördüğünü belirtmişti. Ancak Putin, anlaşmayı bir "ittifak" olarak nitelendirmekten kaçınırken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu ilişkiyi "yüksek ittifak" seviyesine yükselten bir "pakt" olarak tanımlamıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.