Rusya'dan İran Cumhurbaşkanına 'bölgesel işbirliği mesajı'

Rusya'dan İran Cumhurbaşkanına 'bölgesel işbirliği mesajı'
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile görüştü. Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bölgesel işbirliği tutumunun değişmediğini ve BRICS Zirvesi'nde görüşmeyi planladığını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile bir araya geldi. Görüşmede, Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran'la bölgesel konularda işbirliği tutumunun değişmediğine dair mesajını ilettiği bildirildi.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Şoygu, akşam saatlerinde Tahran'a gelerek İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan tarafından kabul edildi. Pezeşkiyan, iki ülkeye yönelik yaptırımların etkisiz hale getirilmesi amacıyla Rusya ile ilişkilerin derinleştirilmesinin önemine vurgu yaptı ve Tahran ile Moskova arasındaki ilişkilerin sürekli ve kalıcı bir şekilde gelişeceğini belirtti.

"İRAN'LA İŞBİRLİĞİ TUTUMU DEĞİŞMEDİ"

Şoygu, Putin'in Pezeşkiyan'a, "Rusya'nın bölgesel konularda İran'la işbirliği tutumunun değişmediği" mesajını iletti. Ayrıca, Putin'in ekim ayında Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi sırasında Pezeşkiyan ile görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Rusya'nın Zengezur Koridoru ile ilgili son dönemde yaptığı açıklamalar, İran'da rahatsızlığa yol açmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.