Soğuk algınlığı sandı! Burun akıntısı diye gitti: Gerçeği öğrenince şok oldu

Soğuk algınlığı sandı! Burun akıntısı diye gitti: Gerçeği öğrenince şok oldu
20 yaşındaki genç adam soğuk aldığını sandı. Baş ağrısı ve burun akıntısı şikayetleriyle hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucu gerçeği öğrenince şaşkına döndü...

İsmi açıklanmayan 20 yaşındaki Suriyeli bir adam, 6 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi olmayı reddetmişti. Ancak yıllardır süren baş ağrıları ve burun akıntıları sonucu doktora başvurduğunda, aslında burun akıntısının beynindeki sıvı akıntısından kaynaklandığı ortaya çıktı. Adam, bir ay boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.

BAŞ AĞRILARI VE BURUN AKINTISI ŞİKAYETİYLE GİTTİ

Duyanlar inanamadı! 6 yıl önce trafik kazası geçirmişti... Semptomları yeni ortaya çıktı: Burnunun aktığını düşünen adam beyninin aktığını öğrenince inanamadı

Başlangıçta soğuk algınlığı olarak düşündüğü semptomlarla mücadele eden adam, daha sonra nöbetler ve baş ağrılarından da şikayet etmeye başladı. Journal of Medical Case Reports'a göre, bu sıvı akıntısı beyni ve omurgayı koruyan beyin omurilik sıvısının (BOS) sızıntısıydı.

BURUN ENSEFALOSELİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

1

Suriyeli adamın yaşadığı burun ensefaloseli hastalığı, tıpta son derece nadir görülen bir durum olarak biliniyor. ABD'de her yıl yaklaşık 40.000 canlı doğumda karşılaşıldığı belirtiliyor. İlk başta tedavi önerisini reddeden hasta, bir ay sonra tekrar aynı öneriyi aldı ve sonunda ameliyatı kabul etti. Kafatasından sızan madde değiştirildi ve hasta tedavi sürecine alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.