İsrail ordusu açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü

İsrail ordusu açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü
İsrail ordusu, Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlenen hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğünü duyurdu. Nasrallah’ın hakkında farklı iddialar sürerken IDF, "Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" paylaşımında bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlenen 27 Eylül tarihli hava saldırılarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hedef alındığını açıkladı. Savunma güçlerinin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" ifadesi dikkat çekti.

ORDU SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İsrail ordusunun sözcülerinden Avichay Adraee, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, Nasrallah’ın İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü resmen duyurdu. 32 yıldır Hizbullah’ın liderliğini yürüten Nasrallah’ın ölümüne ilişkin henüz Hizbullah’tan bir açıklama gelmedi. Bu sessizlik, gözlerin Hizbullah cephesine çevrilmesine neden oldu.

BEYRUT’TA GERGİNLİK TIRMANIYOR

İsrail, son haftalarda Lübnan’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı. 27 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen saldırıda ise hedefin Beyrut’un güneyinde yer alan ve 'Hizbullah’ın kalesi' olarak bilinen Dahiye bölgesi olduğu açıklandı. Bu saldırıda, Hizbullah’ın merkez karargahının vurulduğu ve Nasrallah’ın o sırada binada bulunduğu iddia edilmişti. Ancak uzun süren sessizlik, Nasrallah'ın akıbeti hakkında birçok söylentiye yol açtı.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI: 6 ÖLÜ, 91 YARALI

Beyrut'ta gerçekleştirilen hava saldırılarının ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. Henüz Hizbullah'tan resmi bir açıklama gelmezken, Dahiye’de yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.

40’TAN FAZLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Ordu, Hizbullah’ın merkezi kabul edilen Dahiye’nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerine 40’tan fazla hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar, başkentin güneyinde büyük yıkımlara ve yangınlara neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.