Ukrayna'da hava saldırısı alarmı: Rus İHA'ları Kiev'i hedef aldı

Ukrayna'da hava saldırısı alarmı: Rus İHA'ları Kiev'i hedef aldı
Ukrayna ordusu, Rusya'nın Kiev'i hedef alan insansız hava aracı (İHA) saldırısına geçtiğini duyurdu. Hava saldırıları sonucunda, Kiev ve çevresindeki bölgeler ile Ukrayna'nın doğusu alarm durumuna geçti.

Ukrayna ordusuna göre Rusya, Kiev'i hedef alan birkaç insansız hava aracı saldırısı başlattı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Çok sayıda düşman İHA'sı başkentin üzerinde ve yakınlarında” ifadesini kullandı.

HAVA SAVUNMA BAŞARILI OLDU

Ukrayna hava kuvvetleri, daha önce yaptığı açıklamada Kiev ve batıda birkaç İHA saldırısının beklendiğini bildirmişti. Yerel saatle sabah 4:40 sularında, Rusya kontrolündeki bölgelerden birkaç güdümlü bombanın fırlatıldığı tespit edildi.

Ukraynalı General Serhiy Popko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Rusya'nın Kiev'e fırlattığı tüm insansız hava araçları ya savunma sistemleri tarafından imha edildi ya da elektronik savaşla etkisiz hale getirildi.” dedi. Ayrıca, can kaybı yaşanmadığını ve herhangi bir hasar rapor edilmediğini belirtti.

UKRAYNA’DAN SALDIRILARA YANIT

Bu saldırılar, Eylül ayı boyunca Ukrayna'nın enerji, askeri ve ulaşım altyapısına yönelik birçok ölümcül hava saldırısının ardından gerçekleşti. Ukrayna, Pazar günü büyük bir silah deposunu vurmak üzere Rusya'nın derinliklerine 100'den fazla insansız hava aracı göndermişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, İran'dan silah sevkiyatı yapıldığı bildiriminin hemen ardından, Rusya'nın Volgograd bölgesindeki “Kotluban askeri deposu”na yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. “Depo topraklarında bir yangın ve mühimmat patlaması gözlemlendi.” denilen açıklamada, tesisin füze ve topların depolanması ve modernizasyonu için kullanıldığı belirtildi.

Kaynak:Reuters - AFP

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.